2016 DUS Yeniden Mi Hesaplanacak?

Dec 21, 2016 - 13:29
Oct 4, 2023 - 16:34
 0  78
2016 DUS Yeniden Mi Hesaplanacak?
Geçtiğimiz günlerde 2016 DUS sonuçları yaklaşık 3 aylık beklemenin ardından açıklanmıştı. Sonuçlar yeniden mi değerlendirilecek? Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde 2016 DUS sonuçları açıklanmıştı. Fakat pek çok meslektaşımız beklediği sonuçlarla karşılaşmadı. Akıllarda acaba mahkeme kararları beklenmeden mi sınav sonuçları açıklandı sorusu belirdi. Bir forum sitesinden yapılan açıklamaya göre sonuçlar mahkeme kararları beklenilmeden açıklandı ve mahkeme kararları netleşince yeniden değerlendirilecek. Bu konu ile ilgili ÖSYM tarafından bir açıklama gelmese de forum sayfasındaki açıklama şu şekilde; [ads1]
"Arkadaşlar bildiğiniz gibi ÖSYM DUS Sonuçlarını mahkeme kararlarını beklemeden açıklamıştı. Halen bilirkişide olan sorular vardı ve bu yüzden mahkeme sorular ile ilgili nihai kararı vermemişti. Bugün de 36. Soru Ankara Üniversitesinde bilirkişi ye gitti. Bütün mahkeme kararları bitince ÖSYM mahkeme kararına göre değerlendirmeyi yaparak sonuçları tekrar açıklayacak. Umarım adalet geçte olsa yerini düzgün bir şekilde bulur ve herkes hak ettiği puanı alır."
Bir çok mağdur meslektaşımızın sesi olmak amacıyla bu açıklamayı yayınlayarak ÖSYM tarafından resmi bir açıklama yapılması talebini meslektaşlarımız adına iletiyoruz.