Aile Diş Hekimliği Sistemi Planı

Dec 29, 2015 - 13:09
Oct 7, 2023 - 12:28
 0  176
Aile Diş Hekimliği Sistemi Planı

Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu araştırmalar neticesinde vatandaş memnuniyeti açısından 112 acil ambulans hizmetlerinden sonra en memnun kalınan sistem Aile Hekimliği. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun butik Aile Sağlığı Merkezi açıklaması da bu verilere dayanmaktadır. Sağlık Bakanlığı birçok vatandaş tarafından memnuniyet ile karşılanan bu sistemi genişletmeyi planlamaktadır.

Sağlık Bakalığı Aile Diş Hekimliği Planı

Sağlık Bakanlığı sistem üzerinde ciddi bir çalışma yürütmektedir. Öncelikle aile hekimi başına düşen 4000 hasta sayısının maksimum 2500'e çekilmesi planlanmaktadır. Bölgesel olarak  Aile Ssağlığı Merkezi'nin kademeli geçişle 7 gün 24 saat açık kalması sağlanacak. Kısacası Halk Sağlığı Müdürlüklerine bağlı B Tipi Entegre Hastane tarzı bir sisteme geçilecek. Aile Sağlığı Merkezi'ne Dişhekimi, Laborant, fazladan Ebe ve Hemşire takviyesi yapılacak. İlk etapta her üç Aile Hekimi'ne bir Dişhekimi, bir Laborant verilmesi planlanıyor. Ayrıca Aile Hekimleri kendi hastası dışında diğer aile hekiminin hastasına da bakacak. Böylece iş ve işlemler paylaşılarak yoğunluğun önüne geçilecek. Ayrıca Aile Sağlığı Merkezlerine maddi destekler artırılacak, böylece aile hekimi giderlere ekstra ücret ödemeyecek. 

Sistemi kısaca özetlemek gerekirse planlanan yeni sistem eski sağlık ocağı sistemi ile aile hekimliğinin karışımı bir sistem olacak. 

Yeni uygulamanın çalışmaları halen devam etmekte olup ayrıntıları sitemizden duyuracağız.