Aile Dişhekimliği İhaleleri Önümüzdeki Yıl Başlayacak

Apr 15, 2016 - 18:36
Sep 28, 2023 - 02:52
 0  63
Aile Dişhekimliği İhaleleri Önümüzdeki Yıl Başlayacak
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7-12 sistemiyle çalışan güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerinin kurulacağını söyledi.
Bursa-Osmangazi ilçesindeki Demirtaş Organize Sanayi içindeki Demirtaş Semt Polikliniği'nin açılışına katılan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda yeni bir sağlık sitemini hayata geçireceklerini söyledi. Hastaneleri, sağlık ocaklarını, güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerini kurduklarını kaydeden Müezzinoğlu, "Vatandaşlarımız, sabah 8, akşam 4, 'Biz hemşire, doktor bulamıyoruz' diyorlar. Şimdi 7-12 saat, yani haftanın 7 günü 12 saat süresince vatandaşımızın yanında olacak, hafta sonu onları gerek obezite ile ilgili gerek diyabetle ilgili, şeker hastalığıyla ilgili, tansiyonla ilgili, sağlıklı beslenme ile ilgili, gerekse hareketli yaşamla ilgili onların sağlıklı gelişimine destek verecek her türlü zemini hazırlayacak güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerini yapacağız" dedi.
Günün 24 saati sağlık hizmeti verecek olan hastanelerin bin adedinin ihale süreçlerini bu sene başlatılacağını ve önümüzdeki yıl ihalelerinin gerçekleştirileceğini söyleyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Böylelikle Türkiye'de her mahallede her semtimizde sağlıklı yaşam merkezlerinizi en kısa zamanda yapacağız" dedi.