Başbakan'ın Değişmesi Aile Diş Hekimliğini Etkiler Mi?

May 9, 2016 - 09:08
Oct 4, 2023 - 16:09
 0  116
Başbakan'ın Değişmesi Aile Diş Hekimliğini Etkiler Mi?
Bildiğiniz üzere Başbakan Davutoğlu geçtiğimiz hafta görevini bırakacağını ve Ak Parti'nin kongreye gideceğini açıklamıştı. Peki bu gelişmeler Aile Diş Hekimliği'ni nasıl etkiler? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki kritik görüşmenin ardından gündeme gelen olağanüstü AK Parti kongresinin en geç 5 Haziran Pazar günü yapılacağı, Davutoğlu'nun aday olmayacağı haberi Ankara kulislerine bomba gibi düştü. Davutoğlu'nun koltuğunu bırakacağı haberi beraberinde sağlık çalışanlarının aklına şu soruyu getirdi: Yerine kim gelecek? Müezzinoğlu mu?
Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun Beştepe'de 1 saat 40 dakika süren görüşmesinden sonra alınan olağanüstü kongre kararını değerlendirdi.
Başbakan Adayları Kimler?
Selvi, yeni AKP Genel Başkanı ve Başbakan adaylığı için konuşulan isimlerin, Erdoğan'ın başdanışmanlığını da yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un olduğunu söyledi.
Selvi, "Erdoğan kimi işaret ederse o olacak." diyerek noktayı koydu.
Süreç Seçimler Gibi Bekleme Dönemi Mi Olacak?
7 Haziran ve 1 Kasım seçim dönemlerinde devletin her kademesinde işler durma noktasına gelmişti. Sağlık Bakanlığında yönetmelik vs hiçbir resmi yazı imzalanamıyordu. Bugün yaşanılanlara bakılırsa Cumhurbaşkanı'nın kimi işaret edeceği net olmadığı için 1-2 aylık bir süre devlet kademesindeki işlerin yine durağanlaşacağı bekleniyor. Bu da demek oluyor ki Aile Diş Hekimliği ile ilgili tüm çalışmalar 2-3 ay sarkacak.
Müezzinoğlu Başbakan Olursa?
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun da adı başbakan adayları içerisinde geçiyor. Peki Sağlık Bakanı, Başbakan olursa sağlık alanında atılacak adımlar ne aşamaya gelir? Bunun cevabının içinde bulunduğumuz süreçte kimse veremiyor. Bildiğiniz gibi Müezzinoğlu seçim dönemlerinde Sağlık Bakanlığı'nı bir kenara bırakarak Başbakan kadar koşuşturmuş isim. Bu nedenle Başbakan olduğunda sağlık alanındaki yatırımları unutup unutmayacağı merak konusu.
Peki Ya Aile Diş Hekimliği?
İçinde bulunduğumuz süreç değerlendirildiğinde devlet kademesindeki tüm işler gibi Aile Diş Hekimliği de 2-3 ay bekleyecek gibi duruyor. HASAM'ların kurulması ve Aile Diş Hekimliği'nin Aile Diş Hekimi atanarak faaliyete geçmesi yıl sonunu bulacak gibi duruyor.