"Ben De Fırçalıyorum" Şanlıurfa'da

Feb 20, 2015 - 09:26
Oct 7, 2023 - 18:19
 0  71
"Ben De Fırçalıyorum" Şanlıurfa'da

İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde açılan standa Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkasını Resul Yılmaz, Siverek ADSM Başhekimi Beşir Gürbüz, Siverek ADSM çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağız ve diş önemi konusunda, halkı bilinçlendirmek ve gönderilen diş fırçalarını dağıtmak için stant açtıklarını söyleyen Siverek ADSM Başhekimi Beşir Gürbüz, “Siverek ilçemiz ağız ve diş sağlığının önemini artırmak için bakanlığımız tarafından tüm ülke genelinde ’Ben De Fırçalıyorum’ kampanyası başlatılmıştır. İlçemizdeki ve ülkemizdeki, ağız ve diş sağlığı önemini artırmak ve diş fırçalamanın farkındalığını artırmak için bakanlığımız tarafından başlatılmış bulunmaktadır. Bu kampanya kapsamında, kaymakamımızla beraber diş fırçası dağıtımına başlandı. İlçemiz genelinde, 5 bin adet diş fırçası ve macun dağıtılmaktadır. Ayrıca buradaki katılımcıları diş fırçalama teknikleri hakkında bilinçlendirmekteyiz. Bu şekilde halkımız ağız ve diş sağlığına daha fazla önem verecektir” dedi.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, sağlığın bir bütün olduğunu belirterek, “İnsanın herhangi bir organının aksaması durumunda insanın sağlığında da bir aksama görülecektir. Bu nedenle özellikle sindirme başlangıcı olan ağız ve diş sağlığı çok önem arz ediyor. Arkadaşlarımız da bu konuda güzel bir çalışma başlatmışlar. Biz de yavrularımız ve yetişkinler olmak üzere ağız ve diş sağlığını belirten bu kampanyaya sonuna kadar destek vermeye hazırız. İnşallah insanlarımız daha bilinçli bir şekilde sağlıklarını korumaya adım atarlar” dedi.


‘Ben De Fırçalıyorum’ kampanyasına yoğun ilgi gösterildi. Dağıtılan diş fırçası ve diş macununu alan vatandaşlar memnun olduklarını dile getirirken, insan sağlığı için böyle kampanyaların daha fazla olmasını istediklerini belirtti.