Çanakkale Ve Edirne Dişhekimleri Odası Ankara'daydı

Jan 7, 2015 - 16:01
Oct 4, 2023 - 09:13
 0  67
Çanakkale Ve Edirne Dişhekimleri Odası Ankara'daydı

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte yapılacak değişiklik ile sermayeye, ağız diş sağlığı merkezine ortak olma hakkı tanıyan yönetmelik taslağının kabul edilemeyeceği yolundaki dişhekimliği camiasının ortak sesini, Sayın Sağlık Bakanı`na iletmek üzere bu defa da Çanakkale ve Edirne Dişhekimleri Odaları Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara`daydı.  

5 Ocak'ta saat 14.30’da TDB Merkezi önünde toplanan TDB Genel Sekreteri A.Tarık İŞMEN, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Faik Serhat ÖZSOY, Çanakkale Dişhekimleri Odası Başkanı İ.Haldun ERDEM ve Genel Sekreteri Dr.Neşe SAVRAN, Edirne  Dişhekimleri Odası Başkanı Uğur GÜZEY ve Genel Sekreteri Ayten EREN, Ankara Dişhekimleri Odası Başkanı Dr.Ali Rıza İlker CEBECİ ve diğer Oda Yöneticileri meslektaşlarımız Sağlık Bakanlığı’na yürüdüler.  

Bakanlık önünde TDB adına ilk açıklamayı yapan Genel Sekreteri A.Tarık İŞMEN, taslak Yönetmeliğin mesleğimize ve halkımızın ağız sağlığına vereceği zararların Bakanlığa iletildiğini, sermayenin öne çıkarıldığı Yönetmelik taslağının bu haliyle kabul edilmesi durumunda  dişhekimlerinin kendini yönetme ve karar verme özelliğini yok edeceğini ifade etti. İŞMEN, “TDB ve Dişhekimleri Odaları olarak yönetmelik hakkında mücadelemizi son 15 gündür aralıksız sürdürüyoruz. Mesleğimiz adına bu mücadeleyi Sağlık Bakanlığı sesimizi duyana kadar devam ettirmekte kararlıyız” diye konuştu.  

Edirne  Dişhekimleri Odası Başkanı Uğur GÜZEY ve Çanakkale Dişhekimleri Odası Başkanı İ.Haldun ERDEM de yaptıkları açıklamalarda; “Dişhekimi olarak vazgeçmemizin mümkün olmadığı en önemli meslek özelliğimiz, kendi kendimizi yönetiyor olmamızdır. Yönetmelik taslağındaki ilgili maddeler, dişhekimlerini kendini yöneten bir meslek grubu olmaktan çıkaracak; herhangi bir meslekten bir kişinin ya da mesleksiz sermaye sahibinin yanında işçileştirecektir.” dediler.

Basın Açıklaması için tıklayınız...