Diş Hastanesinde Doktora Darp İddiası

Dec 13, 2014 - 10:32
Oct 7, 2023 - 12:47
 0  83
Diş Hastanesinde Doktora Darp İddiası

 

Şiddete uğrayan doktor, kameraların önüne çıkmak istemedi. Doktorun arkadaşları ise hastane önünde iddia ettikleri darp olayını protesto etti.

 

İddialara göre olay Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi'nde dün yaşandı. Diş hekimi Sibel Karayusuf Evans ile hastası Fatih O. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında diş hekimi Evans'ın sevk etmek istediği hastası tarafından, darp edildiği iddia edildi. Dün yaşanan olayla ilgili diş hekimi Evans, kameraların önüne çıkmaktan kaçındı.

 

Yaşanan darp olayı hastane önünde bir grup hekim tarafından protesto edildi. Slogan atan ve pankart açan eylemciler hükümetin şiddet konusunda yeterli önlemi almadığını öne sürdü. Grup adına açıklama yapan Tülin Sönmezgil şunları söyledi: "Unutulmamalı ki sağlık çalışanı güven içinde çalışamadığı zaman, halkın da sağlığını koruması mümkün olamayacak ve asıl zarar gören de halk olacaktır. Bu yüzden halkımızı bizim de mağduru olduğumuz sağlık sisteminde yaşanan sorunlara karşı o anki tepkilerini sağlık problemini çözmeye çalışan sağlık personeline değil, bu politikanın sorumlularına ve yönetenlerine göstermelerini istiyoruz."

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

 

*Kaynak: CİHAN