Diş Hekimliği Fakültesinde Öğrenci Olmak

Oct 14, 2015 - 07:39
Oct 7, 2023 - 13:12
 0  105
Diş Hekimliği Fakültesinde Öğrenci Olmak

Hayaller & Hayatlar

Çimlerde uzanmış öğrencileri hayal ederek geliyorsanız kampüse, öyle bir kampüs yoktu malesef. Birkaç klinik ve preklinik bulunan hastanedir ortamınız. Kantininizi bile hastalar ile paylaşırsınız.

Hekim Olmak İstemişsinizdir Ama Heykeltıraş Olmuşsunuzdur

Okula başladığınızda mumdan, sabundan, alçıdan dişler yaparsınız. Bunu yapıp da kendini, hayatı sorgulamayan öğrenci yoktur. Başlarda yaptıklarınız dişten başka her şeye benzer. El beceriniz arttıkça gelecek nesillere unutulmaz eserler bırakıp, ölümsüzlüğü tadabilirsiniz.

İspirto Ocağı

Her diş hekimliği öğrencisinin tadacağı bir durumdur. Dikkatli olursanız yanmazsınız.

Döküm

Çok aşamalı olan, tek yanlışın tüm doğruları nasıl götürdüğünü gösterip hayatı öğreten, çıksın diye edilen dualarla dini olarak geliştiren, bu aşkın katili döküm. Çıkmamasının tek avantajlı yanı modelasyonunuzun çok güzel olduğunu rahatça iddia edebilmenizdir.

Çekilmiş Dişler ve Buları Toplayan Öğrenciler

Elinizde çamaşır suyu dolu kavanozlarınızla diş hekimi ve diş hastanesi kapılarını aşındırırsınız. Kavanozların içinden işe yarar dişleri ayıklamaksa hayattan ve her şeyden bir anda soğutur. Bir müddet burnunuza hoşçakal deyin. Herkesin dişine alıcı gözle bakmaya başlarsınız. 

Alabilir miyim sorusu Aldım, Alıyorum, Zaten Bendeymiş'e döner

Aldığın hiçbir malzeme sadece sana ait değildir. İnsana paylaşmayı mecburen öğretir diş hekimliği fakültesi. Zamanla 'şunu alabilir miyim' değil 'alıyorum' demeyi öğrenirsin.  Zenginden alıp fakire vermezsin, hep kendine çalışırsın. Masada bıraktığın malzeme döndüğünde yerinde olmaz. Bilirsin ki ihtiyacı olan biri almıştır .Sen de başkasından alırsın. Bu döngü böyle sürüp gider.

Protez hastaları, En Çok Aradıklarınız

Değerlimisss,kıymetlimisss... Total protez hastası gören diş hekimliği öğrencisi, yüzüğü gören gollum gibidir. Protez stajındaki başarınız sizin kadar hastanıza da bağlıdır. Hastanızın günü olabilir, canı gelmek istemeyebilir, yakını hastalanabilir, kendi hastalanabilir, ölebilir. Tüm bunlar sizi kalmaya bir adım yaklaştırırken çıldırmamak elde değildir.

Hastalar Gün Boyunca Yediklerini, İçtiklerini Sizden Gizlemezler

Hastalarınızın gün boyunca neler yediğini neler içtiğini ya da hiçbir şey yemediğini anlamanız için bir çaba sarfetmenize gerek yoktur.

 

Umutsuzluk

Bazen her şey kötü gider, aksilikler üst üste gelir, beceriksiz hissedersiniz/hissettirilirsiniz, az zamanda çok iş yapmanız gerekir, son paranızı malzemelere vermek zorunda kalırsınız, bıkarsınız, yıpranırsınız. Böyle zamanlarda kesici ve delici aletlerinizden uzak durmanızı öneririz. Gidip biraz akril havası alıp rahatlayın.

Her şeye rağmen