Diş Hekimliği Son Sınıf Öğrencilerine Ücret!

Dec 8, 2013 - 11:15
Oct 7, 2023 - 23:05
 0  112
Diş Hekimliği Son Sınıf Öğrencilerine Ücret!

20 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Hükümet tarafından gönderilen “ Sağlık Torba Yasa Tasarısı”, 26 Haziran -1 Temmuz tarihleri arasında Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonundan geçirilip Genel Kurula indirilmişti.

Tasarı Genel Kurul’un iade etmesi üzerine, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda 21 Kasım 2013 günü tekrar görüşülmeye başlandı. Görüşmeler 22 Kasım akşamı 22.00 sıralarında tamamlanmıştı. Tasarı komisyonda kabul edildi ve önümüzdeki günlerde Yasalaşması üzere TBMM Genel Kurulu’na getirilmesi beklenmektedir.

Görüşmeler sırasında verilen önerge ile Torba Yasa’da “diş hekimliği fakültelerinin beşinci yılındaki öğrencilere ilgili üniversite bütçesinden oniki ay süreyle aylık ücret ödenmesi” kararlaştırılıyor. Taslakta ayrıca dişhekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencisi ya da dişhekimliğinde uzmanlık eğitimi yapmakta olan yabancılara da ücret verilmesini düzenlemektedir.

“Stajyer Dişhekimlerine Sosyal Hakların Sağlanması” konusunda Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu’nun başlattığı dilekçe kampanyası sonucunda gerçekleşen bu gelişme, Tasarı’daki diğer olumsuzluklara rağmen olumlu bir adımdır.

2547 sayılı Kanunun ek 29 uncu maddesinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Üniversitelerin (Gülhane Askeri Tıp Akademisi dahil) tıp fakültelerinin beşinci yılını tamamlayıp altıncı yıla geçen, diş hekimliği fakültelerinin dördüncü yılını tamamlayıp beşinci yıla geçen öğrencilerine intörn eğitimi döneminde öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları karşılığında ilgili kurumların bütçesinden oniki ay süreyle 4.350 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık ücret ödenir.