Diş Ve Diş Eti Hastalıkları Kalp Krizini Tetikliyor

Aug 8, 2014 - 11:02
Oct 3, 2023 - 17:45
 0  73
Diş Ve Diş Eti Hastalıkları Kalp Krizini Tetikliyor

Günlük beslenme sonrası bakım yapılmayan dişler hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Uzmanlar diş çürüklerinin ağız bakterilerini artırdığını ve bu durumun zamanla kalp krizini tetikleyebileceğinibelirtiyor. Ağız ve diş bakımında diş fırçalama ve diş ipi kullanımının yeterli olmadığını belirten Diş Hekimi Murat Zogun, diş sağlığında faydalı olacak gıdaları şöyle sıralıyor:

SUSAM: İçeriğinde bulunan bol kalsiyum dişleri kuvvetlendirir. Bakteri plağı düşmanı olması nedeniyle dişler üzerinde oluşan bu plakları kazır ve çocukların dişlerindeki mine oluşumuna katkıda bulunur.

PEYNİR: Dişler için oldukça faydalı olan bu besin içeriğinde bulunan kalsiyum, fosfor ve protein gibimaddeler dişlerde plak oluşumunu ortadan kaldırır.
Oyukların oluşmasına ise mani olur. Şekerli gıda tükettikten sonra yenilecek bir parça peynir, şekerin dişleri çürütme etkisini giderme açısından son derece önemlidir. 


YEŞİL ÇAY: İçeriğinde bulunan katesin maddesi, ağızdaki bakterilerin yok olmasına ve plak oluşumunun engellenmesinde önemli rol oynar. Kötü ağız kokusunu da engeller. Diş eti kanamalarını da azaltan bu besin, ağız kanserilerine karşıda kalkandır.

ARMUT: Armut çiğnemek, ağız kokusunu etkisiz hale getirerek dişlerde lekelere yol açan bakterileri önlüyor. Tükürük salgısını artırarak dişlerin beyazlaşmasına yardımcı oluyor. Ayrıca dişlerdeki yemek kalıntılarını da uzaklaştırarak dişlerin temizlenmesini sağlıyor. 

KEREVİZ: ekstra çiğnemeyi gerektiren lif oranı yüksek bir besindir. Bu tarz fazladan çiğneme tükürük salgılamayı artırır, bu da çürüklere sebep olan bakterileri etkisiz hale getirir. Bunun dışında lifli ve ya sert olan doğal besinler dişetlerine masaj yapar ve dişleri temizlerler.