"Dişe Dokunur Bir Hikaye" Toplantısı Diyarbakır'da Yapıldı

Feb 28, 2014 - 09:45
Oct 7, 2023 - 11:39
 0  57
"Dişe Dokunur Bir Hikaye" Toplantısı Diyarbakır'da Yapıldı

“Dişe Dokunur Bir Hikaye” adlı proje kapsamında düzenlenen ağız sağlığı bilgilendirme toplantılarının ikincisi, 25 Şubat 2014 Salı günü Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Toplantıda; Diyarbakır Dişhekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil TACİR, Diyarbakır Dişhekimleri Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Emrah AYNA, Dr. Bozan Serhat İZOL ve Tayfun TALİPOĞLU hazır bulundu.

Diyarbakır SV Business Otel’de düzenlenen toplantıda, katılımcılarla ağız sağlığı konusunda çarpıcı bilgiler paylaşıldı. Diş çürüğünün, dünyada en sık rastlanan kronik hastalık olduğuna dikkat çekilerek, 5 milyar insanın (dünya nüfusunun %80’i) diş çürüğüyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarının, romatizma, şeker hastalığı, görme bozukluğu, kalp krizi, böbrek iltihabı, zatürre ve ülser gibi rahatsızlıklara neden olabildiği; oluşum sürecinde kontrol edilirse, diş çürüğünün önlenebildiği anlatıldı.

Ağız diş sağlığı konusunda Türk Dişhekimleri Birliği ve Colgate’in işbirliği ile düzenlenen halkı bilinçlendirme toplantılarına ilerleyen günlerde başka illerde devam edilecek.

*Kaynak: TDB