Dişhekimi Adayları YDÜ'de Buluştu

Sep 1, 2014 - 06:33
Oct 7, 2023 - 09:14
 0  68
Dişhekimi Adayları YDÜ'de Buluştu

Yakın Doğu Üniversitesi, Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Diş Hekimliği Öğrenci Birliği Danışman hocası Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Çetiner farklı ülkelerden genç dişhekimi adaylarının katılımıyla gerçekleştirilen değişim programının geleceğin diş hekimleri arasındaki iletişim ağının geliştirilmesi ve ülkemizin diş hekimliği alanında bir çekim merkezi haline gelmesi açısından çok büyük bir önem taşıdığını kaydetti. Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin JCI akreditasyonuna sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Çetiner, JCI akreditasyonun Diş Hekimliği Fakültesi’ne uluslararası tanınırlık sağladığını ifade etti. 

YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi mezunu ve Dünya Diş Hekimliği Öğrenci Birliği delegesi Dt. Ferdiye Küçük, Yakın Doğu Diş Hekimliği Fakültesi'nin Dünya Diş Hekimliği Öğrenci Birliği programına üye olması sayesinde gerçekleştirilen bu öğrenci değişiminin her sene yaz tatillerini kapsayacak şekilde düzenlendiğini ve tüm ülke üyelerin bu program dahilinde konuk öğrenci olarak diledikleri ülkelere gidebildiklerini belirtti. 

Stajını tamamlayan öğrencilere sertifikaları Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ile Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Serap Çetiner tarafından verildi.