Dişhekimlerine Ciddi Haksızlık!

Feb 21, 2014 - 17:30
Sep 27, 2023 - 18:20
 0  80
Dişhekimlerine Ciddi Haksızlık!

[quote align="center" color="#999999"]

Ali C, özel sektörde görev yapan bir uzman.
Eşi ise bir diş hekimi. Devlet hastanesinde görevli.
Ali C, "Eşimin görev yaptığı ilçede çalışabileceğim birim yok" diyor ve ekliyor:
"İl içerisinde çalışabileceğim en yakın birim 110 kilometrede. Önümüz kış, o günün şartlarında gerçekleşmesi çok güç tablo."
Ali C, henüz 6 aylık olan kızını yalnızca 2 ay görebilmiş...


* * *

Ve, günümüzün gerçeği...
"Sağlık Bakanlığı'nda atama nakil yönetmeliği 26 Mart 2013 tarihinde değiştirilerek diş tabipleri stratejik personel olarak ilan edildi ve eşi özel sektörde çalışıyorsa eş durumu tayin hakkı ellerinden alındı. Eş durumu talepleri olsa dahi Sağlık Bakanlığı tarafından reddediliyor."
Ali C'yi dinlemeye devam:
"Birçok aile bu durumdan mağdur. Aile birliğimizi sağlayamamaktayız.
Ülkemizin en büyük bölgesel gazetesi olarak sizlerin vesilesiyle sorularımıza cevap arıyoruz.
Atama bekleyen binlerce diş hekimi varken, diş hekimleri neden stratejik personel yapıldı?
Anayasanın Temel Haklar kısmındaki 41. maddesinin (Ailenin Korunması ve Çocuk Hakları) ihlal edilmesine neden göz yumuluyor?"

[/quote]

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen diş hekimlerinin, stratejik personel sayılması ve bu sebeple bazı haklardan yararlanamamaları soru önergesine konu edilerek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na soruldu.

İstanbul milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT tarafından hazırlanan önergede stratejik personel ilan edilen diş hekimlerinin yararlanamadıkları haklar ve konuyla ilgili sorular şu şekilde ifade edildi:

“Sağlık Bakanlığının 26 Mart 2013 günü Resmi Gazetede yayımlanan atama nakil yönetmeliği ile tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi mevzuatına göre uzman olmuş personel ile tabip ve diş tabibi unvanındaki personelin tamamı stratejik personel sayılmıştır. Eş durumu tayinlerinde eşi özel sektörde çalışan ve kendisi stratejik personel olan kişi eş durumu tayini isteyememekte; isteseler de reddedilmektedir. Diş hekimleri bu sebeple büyük mağduriyet yaşamakta ve ailesini zor ve kısıtlı şartlar altında görebilmektedir.