Ek Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik

Jul 9, 2014 - 10:50
Oct 3, 2023 - 21:43
 0  87
Ek Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik

Türk Dişhekimleri Birliği ve Türk Tabipleri Birliği tarafından Danıştay’da açılan davada yürütmesi durdurulan bir kısım hükümler yerine bu değişiklikte kimi yeni kurallar belirlenmiştir.

Önceki Yönetmelik’te gerçekleştirilen tabip muayene ve girişimsel işlemleri incelemek amacıyla kurulmuş bulunan inceleme heyetinin yapısı ve çalışma esasları çıkarılacak bir yönergeye bırakılmıştı. Danıştay kararında, bu hususun yönetmelikte düzenlenmesi gerektiği belirtilmişti. Bu bağlamda, yapılan yeni düzenlemede inceleme heyetinin mümkün oldukça mesleğinde en az 10 yıl çalışmış ve inceleme heyeti raporuna istinaden disiplin cezası almamış tabip ve diş tabipleri arasından başhekim tarafından seçileceği belirtilmiş; heyetin çalışma usül ve esasları da aynı maddede düzenlenmiştir.

Yine önceki Yönetmelik’te, çalışanlara dağıtılacak döner sermaye ek ödemesinin miktarını belirleyen döner sermaye komisyonu kurulacağı belirtilmiş; ancak bu komisyonu oluşturacak bileşenlerden çalışan temsilcilerinden pek çoğunun da başhekim tarafından atanacağı düzenlenmişti. Açılan davada verilen Karar uyarınca, çalışan temsilcilerinin yine çalışanlar tarafından seçilmesine ilişkin değişiklik yeni Yönetmelik hükmünde yer bulmuştur.

Bunlar dışında, cezaevleri ve TBMM’de görev yapan hekimlerle kimi işlerde görevlendirilenlerin ürettikleri hizmete bakılmaksızın bağlı oldukları sağlık tesisi puan ortalamasından döner sermaye ek ödeme alabilmelerine yönelik değişiklikler yapılmış; anjiyo üniteleri de ameliyathane, yoğun bakım gibi özellikli birimler arasına eklenmiş; eğitim görevlileri ile uzman tabip kadrosuna atanan profesör ve doçentlerin ek ödeme tavan katsayısı 2,40’tan 4,0’e yükseltilmiş; bilimsel çalışmaların performansa katkısı da yeniden düzenlenmiştir.

İlgili linkler için tıklayınız...

 

*Kaynak: TDB