Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizine dokunmazken, faiz koridorunnu üst bandında 0,75 baz puanlık artış yaptı.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka, faiz koridorunun üst bandını 0,75 puan artırdı.
Para Politikası Kurulu ise (PPK), faiz koridoru üst bandını ise 9,25'e yükseltti.
Yılın ilk toplantısını yapan Merkez Bankası, kritik kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 8'de bıraktı. Merkez Bankası faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te tutarken, üst bandı yüzde 8,5'ten yüzde 9,25'e yükseltti.
Yılın ilk toplantısını yapan Merkez Bankası, kritik kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 8'de bıraktı. Merkez Bankası faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te tutarken, üst bandı yüzde 8,5'ten yüzde 9,25'e yükseltti.
KARARA DOLAR NASIL TEPKİ VERDİ?
Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde,borç verme faiz oranı yüzde 10'dan yüzde 11'e yükseltildi.
Ekonomistler politika faizi, koridorun üst bandı ve geç likidite penceresi faizlerinin artmasını bekliyordu.
Doların 11 Ocak'ta 3,94'ü aşarak rekor kırması sonrasında harekete geçen Merkez Bankası aldığı likidite önlemleriyle kurdaki yükselişi frenlemişti.
Merkez Bankası 20 Aralık'ta yaptığı son toplantıda faizde değişikliğe gitmemişti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, geçen hafta NTV yayınında yaptığı açıklamada "Merkez Bankası faiz aracını kullanabilir, bu da masadadır" ifadesini kullanmıştı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün yaptığı bir açıklamada Merkez Bankası'nın bağımsız bir kurum olduğunu belirterek kararını hükümet olarak kendilerinin de beklediğini söylemişti.
İlgili Haberler

İşte Atatürk'ün İstiklal Madalyası
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstiklal Madalyası'nı teslim aldığına dair vesika ilk kez sergilendi.
30 Ağustos 2024

Eylülde Türkiye'yi yoğun ekonomi takvimi bekliyor
Türkiye, önümüzdeki hafta itibarıyla yoğun bir ekonomi veri takvimiyle karşı karşıya kalacak. Eylül ayında büyüme, ihracat ve enflasyon verileri öne çıkarken, aynı zamanda son aşamasına gelen OVP güncellemeleri de yakından takip edilecek
30 Ağustos 2024

Macron'dan Durov'a ilişkin 'davet' yalanlaması
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Telegram'ın kurucusu Durov'u Fransa'ya kendisinin davet ettiği iddialarını yalanladı
30 Ağustos 2024
Yorumlar
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.