Huzurevinde Ağız Ve Diş Bakımı Eğitimi

Dec 26, 2014 - 18:52
Sep 28, 2023 - 15:53
 0  80
Huzurevinde Ağız Ve Diş Bakımı Eğitimi

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ağız ve diş sağlığı seferberliği kapsamında Yozgat'ta yürütülen ağız ve diş sağlığı bakımına yönelik bilinçlendirme çalışmaları doğrultusunda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktorlarının Alpaslan Türkeş Huzurevi'ne yaptığı ziyarete Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Babür Cevheroğlu da katıldı. Vali Yazıcı, huzurevin sakinleriyle önce sohbet etti, ardından birer diş macunu ve fırçası dağıttı.

Vali Yazıcı, bakanlık tarafından başlatılan kampanya kapsamında her yaştaki insana ulaşılıp, farkındalığı yaratılmaya çalışıldığını hatırlatarak, "Dişlerinin önemli bölümü dökülmüş, bazılarının da hiç dişi olmayan yaşlılara ne anlatacaksınız veya bunlar diş macununu ve diş fırçasını ne yapsınlar diye düşünülebilir. Ancak, bu yaşlarda ağız ve damak bakımı daha önemlidir. Daha hassas olan damakların her gün bakımının yapılması gerekmektedir" dedi.

Daha sonra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Babür Cevheroğlu ile birlikte yaşlılara ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirip, broşür dağıttı. Diş doktorları ise yaşlıların ağız ve diş konusundaki rahatsızlıklarını dinleyip, genel taramadan geçirdi.

*Kaynak: DHA