"Mesai Dışı" Kararı Toplu İstifaya Sebep Oldu!

May 13, 2014 - 16:53
Oct 3, 2023 - 14:49
 0  73
"Mesai Dışı" Kararı Toplu İstifaya Sebep Oldu!

Kahramanmaraş Diş Hekimleri Odası’na kayıtlı diş hekimleri yazdıkları dilekçede, TDB'nin mesai dışı çalışma sistemiyle ilgili Danıştay'a yapmış olduğu başvuru sonucunda direkt olarak etkilendiklerini ve TDB'nin bu konuda diş hekimlerinin görüşünü almadan hareket ettiğini belirttiler.

Açıklamada, diş hekimlerinin öncelikli olarak irdelenmesi gereken farklı mesleki sorunları olduğunu ama bunun yerine mesai dışı çalışma usulüyle ilgilenildiğini; mesai dışı çalışmanın gönüllülük esaslı bir çalışma usulü olduğunu dile getirdiler.

Kamuda çalışan diş hekimlerinin birçok sorununa da dikkat çeken dişhekimleri şu açıklamada bulundu;

“Diş hekimlerinin özlük haklarında yapılması gerekenler, döner sermayenin emekliliğe yansıması, performans sistemindeki ciddi problemler, diş hekimlerinde yıpranma payının olmaması, acil nöbetlerinde yaşanılan sıkıntılar; başvuran hasta sayısının çokluğu, acil nöbet tanımının olmaması gibi...
Bu sıralamada mesai dışı çalışma usulü ya son sırada olurdu ya da olmazdı. Çünkü mesai dışı çalışma programı hekimin başhekimliğe verdiği 'mesai dışında çalışmak istiyorum' dilekçesiyle gönüllülük esaslı bir çalışma usulüdür.

TDB’ nin kamuda çalışan meslektaşlarına verilen gönüllülük esaslı olan mesai dışı uygulamasının kaldırılmasına sebep olması, TDB’ nin bizlere verdiği önemi göstermiştir. Kamu diş hekimleri olarak birliğimiz tarafından mağdur edilmiş bulunmaktayız. Bu yüzden kayıtlı olduğumuz Kahramanmaraş Diş Hekimleri Odasından toplu bir şekilde istifamızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız.”