Mısır'da Sağlıkçılar Süresiz Greve Gitti

Mar 9, 2014 - 17:09
Oct 7, 2023 - 13:47
 0  59
Mısır'da Sağlıkçılar Süresiz Greve Gitti

Mısır'da doktor, ezcacı ve diş hekimleri sendikalarının, sağlık sisteminin iyileştirilmesi ve maddi imkanların arttırılması talebiyle düzenlenen birer günlük grevleri ilk defa süresiz olarak uzattığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Doktorlar Sendikası Üyesi Amr eş-Şura, bugün süresiz olarak başlatılan grevin, hükümetin sağlık sektöründe çalışanların taleplerine karşılık vermesi hedefiyle düzenlendiğini dile getirerek, "Sağlık için bütçeden daha fazla pay ayrılmasını, sektörün yeniden yapılandırılmasını, hastane ve sağlık personeline yönelik suçlara verilen cezaların arttırılmasını istiyoruz" dedi. Şura, isteklerinin temelde hastanın menfaatine olduğunu vurgulayarak, eczanelerin grev sırasında acil ve kritik vakalarla ilgilenmeye devam edeceğini belirtti.

Cuma günü genel bir toplantı düzenleneceğini belirten Şura, hükümetin taleplerine karşılık verip vermemesiyle ilgili olarak grev için yeni bir yol haritası belirleneceğini kaydetti.

Mısır Sağlık Bakanı Adil el-Adavi ise Kalyubiye ilindeki gezisi sırasında yaptığı açıklamada, greve katılım oranlarıyla ilgili çelişkili açıklamalar yapıldığını savunarak, "Bakanlık ve sendikaların, grevlerin oranları hakkında farklı açıklamalarda bulunmaları önemli değil. Asıl önemli olan günün sonunda hastaların bu durumdan olumsuz etkilenmemesidir" ifadesini kullandı.

Mısır, yaşanan ekonomik darboğaz ve çalışma koşullarının bozulması nedeniyle farklı sektörlerde geniş çaplı grevlere sahne oluyor. Doktorlar ve diş hekimleri sendikları ocak ayından bu yana her pazartesi ve çarşamba, ezcazılar sendikası ise haftanın bazı günleri günlük grevler düzenliyordu.