Müezzinoğlu'ndan Dişhekimleriyle İlgili Bir Açıklama Daha

May 9, 2015 - 19:11
Oct 7, 2023 - 19:25
 0  87
Müezzinoğlu'ndan Dişhekimleriyle İlgili Bir Açıklama Daha

Bu değerlendirme kapsamında obezite, solaryum merkezleri ve özel diş merkezleriyle ilgili açıklamalar da bulunuyor. İşte bu açıklamalardan dişhekimlerini ilgilendiren bölüm: 

 

Özel Diş Merkezlerinin SGK Kapsamına Alınması

Özel sağlık merkezlerinde diş tedavisinden SGK'lıların da yararlanmasıyla ilgili bir proje olup olmadığına ilişkin soruya da yanıt veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bizim için ağız, diş sağlığı önemli. 2002'de iktidara geldiğimizde Türkiye genelinde toplam diş ünite sayısı kamuya ait 1500 civarındaydı. Şu anda biz 7 bin 800'lere çıktık  ve yıl sonu itibariyle 10 bin rakamını bütün Türkiye genelinde hedefliyoruz.

Ağız Diş Sağlığı Merkezlerini neredeyse bütün ilçelerimize yapıyor pozisyonuna geldik. Altyapılar ve projeleri kurduk. Bu diş sağlığı merkezi sayısı 34'lerden şu anda 160'lara çıkardık. Bir tane ağız diş sağlığı hastanesi varken, şu anda bitmiş hizmet yapan 6 tane ağız diş sağlığı hastanemiz var. Bu yıl sonu itibariyle bu rakam 10'u geçecek. Kamu olarak biz ağız diş sağlığında güçlü bir noktaya, vatandaşımızın kolay ulaşabileceği, modern, ileri teknolojileri kullanabileceği bir hizmeti önce kendimiz sunmayı planlıyoruz.

Diş hekimlerinden ağız diş sağlığı alanında hizmet almayı normalde muayenehane düzeyinde almayı düşünmüyoruz. Sağlık Bakanı olarak ben onu doğru da bulmuyorum. Ama tıp merkezlerinden nasıl hizmet alıyorsak, ağız diş sağlığı merkezleri 5-6 üniteli, 24 saat hizmet verebilecek yapılar oluşturulursa, Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanlığı'yla bunu görüştüm, ancak o zaman düşünebiliriz. Yoksa, 'Ben sabahtan muayenehanemi açıyorum. 2'ye kadar duruyorum. Cumartesi Pazar yokum, ama benimle anlaşma yapın' denirse, bunu doğru bulmuyorum.

Vatandaşımız gittiği adreste, Cumartesi de olsa, Pazar da olsa ağız diş sağlığı konusunda sağlık hizmeti alabilmeli. Biz o anlamda vatandaşımızı doğru adreslerle ve dinamik yapılarla, fiziki mekanları projelendirilmiş uygun yerlerde o hizmeti alabiliriz. Ama şu anda diş hekimlerimizde öyle bir altyapı da ne yazık ki yok."