Niğde’de Diş Hekimlerine İlkyardım Eğitimi

Jun 4, 2014 - 07:16
Sep 28, 2023 - 06:28
 0  49
Niğde’de Diş Hekimlerine İlkyardım Eğitimi

Niğde İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Alirıza Erdoğan, Kaza yerinde ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili bir ilkyardım ile ölümlerin yaklaşık yarısını önleme şansı bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, ilkyardımın bir hastalık veya kaza durumunda hastanın veya yaralının sağlık durumunun daha kötüye gitmesini engellemek, yaşam kalitesini üst seviyede tutmak ve acil yardım ekibi gelene kadar yapılan ilaçsız girişimler olduğunu kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Alirıza Erdoğan, “Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gerekir. Aksi takdirde, hasta iyileşmeden çok kötüleşme ile yüz yüze kalabilir. Yapılabilecek en doğru hareket, hastaya ilkyardım alanında eğitimli bir bireyin gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi, ardından ambulans ve sağlık personelinin gelişini beklemektir. İlkyardımın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesi ve ilkyardım yapan kişilerin bilinçsiz uygulamalardan kaçınması halinde ilkyardımın önemi daha iyi kavranabilecektir. Bu sayede birçok kişiye doğru müdahaleler yapılıp ciddi kazaların önüne geçilmesi mümkündür” dedi.