O Diş Hekimliği Fakültesi Hasta Kabulüne Başladı

Jan 4, 2016 - 11:20
Oct 7, 2023 - 22:14
 0  104
O Diş Hekimliği Fakültesi Hasta Kabulüne Başladı

Adıyaman Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi'ni açarak hasta kabulüne başladı. Artık uzmanlık gerektiren işlemler için de hastalar başka illere sevk edilmeyecek.

Fakülte bünyesinde 8 ana bilim dalı bulunurken, 30’a yakın ünit ile hizmet verilecek.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, gerekli alt yapının oluşturularak Diş Hekimliği Fakültesinin hizmete girdiğini belirterek, “Diş Hekimliği Fakültesi 30 ünitte ve gerekli tüm donanım ile hizmet vermeye başladı. Görev alacak olan hocalarımız belirlendi. Hocalarımızın hepsi kendi alanında uzman kişiler. Diğer hastanelerden farkımız nitelikli uzmanlık gerektiren alanlarda etkili hizmet vereceğiz. Diş tedavisinin uzmanlık gerektiren tedavilerini yapacağız. Önümüzdeki yıl lisans öğrencilerini de almayı hedefliyoruz. Bunun temelini oluşturacak. Ayrıca burada uzmanlık eğitimi de vermeye başladık. Şu an peyder pey gelen hastalarımız var. Pazartesi günü tam kadro hasta kabulüne başlayacağız. Hocalarımızla hastalarımızı bekliyor olacağız. Hizmetlerimizle Adıyaman’a layık olmaya çalışacağız. İnşallah bundan sonra başka illere sevk olmayacak. Üniversite olarak bu hizmeti yapmaktan mutlu ve gururluyuz” dedi.

Tedavi olmak için gelen vatandaşlar ise Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü’ye yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, büyük bir eksikliğin giderildiğini ifade ettiler.