Parmaklıklar Ardında Sağlık

Mar 18, 2015 - 06:58
Sep 16, 2023 - 12:58
 0  62
Parmaklıklar Ardında Sağlık

Bakırköy Kadın Cezaevindeki Adalet Anaokulu’nda öğrenim gören 0-5 yaş arası 34 çocuğa diş kontrolü yapıldı. Ata Diş Kliniği doktorları tarafından kontrolleri yapılan çocuklara diş macunu ve fırçası hediye edildi. Cezaevinde bulunan çocukların dişlerini kontrol eden çocuk diş hekimi uzmanı Serhat Karaca‘Çocukların diş sağlığının genel itibarıyla iyi olduğunu’ belirtti.

GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA

Klinik, gönüllü olarak Bakırköy Kadın Cezaevi’nde bulunan çocukların dişlerini kontrol ve tedavi etmek için geçtiğimiz günlerde savcılığa başvuruda bulundu. Savcılıktan gelen olumlu yanıt üzerine klinikte görevli diş hekimleri, dün cezaevine giderek mahkûm annelerinin yanında yaşayan 0-5 yaş arasında çocukların dişlerini kontrol etti.

Diş kontrolleri yapılan çocuklara klinik görevlileri tarafından diş macunu ve fırçası da hediye edildi. Çocuk diş hekimi uzmanı Serhat Karaca ‘Cezaevinde annelerinin yanında bulunan çocukların diş sağlığının genel itibarıyla iyi durumda olduğunu, miniklerin dişlerine annelerinin iyi baktığının kendileri tarafından gözlemlendiğini’ söyledi.

Cezaevi Savcısı Fuat Arı, çocukların diş sağlığının yerinde olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek “Bundan sonra her 6 ayda bir çocukların bu diş kontrolleri rutin olarak yapılacak. Annelerinin yanında kalan çocukların sağlıklarının yerinde olması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz” dedi.