Sağlıkta Üç Başlı Yapıya Son!

Jan 10, 2016 - 11:25
Oct 4, 2023 - 01:39
 0  125
Sağlıkta Üç Başlı Yapıya Son!

Bilindiği üzere Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı eylem planınında yer alan sağlık düzenlemelerinin 3 ay içerisinde, ‘sağlık paketi’ olarak Meclis’e gönderileceğini açıklamıştı. Söz konusu açıklamada illerde yetki karmaşası yaşandığı ve çatı yönetici tayin edeceklerini söylemişti.

Bu ilk resmi açıklamanın ardından 07.01.2016 Perşembe günü 81 ilin sağlık yöneticileri ile video telekonferans yapan Müezzinoğlu ikinci defa çatı yöneticiden bahsedip teşkilat yapısını değiştireceklerini söyledi. Yasal çalışmanın yapıldığı ve sona yaklaşıldığı öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Tek Çatı Altında Olacak

Edinilen bilgiye göre taşrada teşkilat İl Sağlık Müdürlüğü altında birleştirilecek. Sağlık Müdürünün yardımcılarından birisi kamu hastanelerinden sorumlu il sağlık müdür yardımcısı, birisi de halk sağlığından sorumlu müdür yardımcısı olacak. Mevcut çalışan genel sekreter ve halk sağlığı müdürlerinin uygun görülenleri il sağlık müdür yardımcısı olarak görevlendirilecek.

Şu An Görevde Olan Yöneticiler

2 yıldır genel sekreterliklerde görev yapan genel sekreter, başkan, hastane yöneticisi, başhekim yardımcısı ve müdürlere 1 kereliğine mahsus tayin hakkı verilecek. Halk sağlığında ise 88 ve 86 maddeye göre görev yapanların görevi sona erecek. Sağlık Müdürlüklerindeki il sağlık müdür yardımcısı kadrosu artırılacak. Halk sağlığı müdürlükleri ve genel sekreterliklerin işlemleri için il sağlık müdürlüklerinde yeni şube müdürlükleri oluşturulacak İl Sağlık Müdürü yetkilerinin bir kısmını müdür yardımcısına devredecek. Yardımcıların imza ve harcama yetkileri olacak. Ödeneklerin tümü il sağlık müdürlüğüne gönderilecek.

Atama ve nakil benzeri işlemleri tümü il sağlık müdürlüklerinde olacak olan ‘’İnsan Kaynakları Şubesi’’ yapacak. Tüm illerde Mali işlerle personel işleri birbirinden ayrılacak