TDB, Başbakan'a Seslendi

Jan 21, 2015 - 12:45
Oct 3, 2023 - 12:54
 0  58
TDB, Başbakan'a Seslendi

Türk Diş Hekimleri bünyesindeki 34 Diş Hekimleri Odası ve 25.000 diş hekiminin temsilcisi bu yönetmeliği karşı çıkmak için Türk Diş Hekimleri Birliği olarak gazeteye ilan vererek  Sağlık Bakanı’na ve Başbakan’a seslendi.

Yapılan açıklama ise şöyle;

Türk Dişhekimleri Birliği; 34 Dişhekimleri Odasının ve 25.000 dişhekiminin temsilcisi olarak ağız  diş sağlığı hizmeti verilmesinde, % 49’la dişhekimi olmayan sermayenin mesleğe ortak edilmesine yönelik yapılan yönetmeliğin;

      - Ağız diş sağlığını ticarileştirileceği

      - Meslek etiğini yok edeceği

      - Dişhekimlerini işçileştireceği

      - Hizmet kalitesini düşüreceği,

     - Hastaya  doğru ve gerçek ihtiyacı yerine kâr amacıyla bakılacağı,

     gerekçeleriyle yaklaşık bir yıldır siyasi platformda ve son bir aydır Sağlık Bakanlığı’na yürüyerek karşı çıkmaktadır.   

Yapılması istenen  yönetmelik değişikliği ile  ağız-diş sağlığı hizmetleri pahalılaşacak ve ağız-diş sağlığı hizmeti veren kuruluşların bir ticarethane zihniyeti ile işletilmesi kaçınılmaz olacaktır.

Halkımızın güvenli ve ticarileşmemiş ağız diş sağlığı hizmetlerini alabilmesi adına Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılmak istenen bu yönetmeliğe HAYIR! diyoruz. 

Ve bu gün aşağıda bulunan, Hürriyet Gazetesinde yer alan ilanımızla; kamuoyuna, Sağlık Bakanına ve Başbakana bir kez daha seslendik.

Ağız diş sağlığı hizmetlerinin kalitesinin düşmesine neden olacak, ağız diş sağlığı giderlerini çığ gibi büyütecek ve dişhekimlerini meslek etiğinden uzaklaştıracak davranışlara yol açacak bu yönetmelik değişikliği çalışmaları durdurulmalı  ve  Sayın Başbakan duyarlılık gösterip yönetmeliği imzalamamalı.

Hiç bir ihtiyaçtan doğmayan, ancak tek gerekçesi bir elin parmaklarının sayısını geçmeyecek illegal hatırlı kuruluşlara meşruiyet kazandırmayı amaçlayan yönetmeliğin bu maddesi için mücadelemiz demokratik  ve hukuk kuralları içerisinde devam edecektir.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna duyururuz.