TDB'den Toplum Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası Kutlama Mesajı

Nov 17, 2014 - 18:30
Oct 7, 2023 - 21:25
 0  101
TDB'den Toplum Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası Kutlama Mesajı

Değerli Meslektaşımız,

Bilimsel Dişhekimliğinin kuruluşunun yıldönümü olan 22 Kasımlar, 1996 yılından itibaren bütün yurtta “Dişhekimliği Günü”  olarak kutlanmaktadır.

22 Kasımlar bir taraftan toplumun ağız diş sağlığı bilincini artırmak üzere yapılan etkinliklerle diğer taraftan da dişhekimliğinin ve dişhekimlerinin geleceğinin tartışıldığı ortamı yarattığı için önemlidir.

Toplumun ağız diş sağlığını koruma ve geliştirme hususunda taşıdığımız sorumlulukla hareket ederek, karşılaştığımız sorunları çözmek için birlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarımızı gerçekleştirmek durumundayız.

Sağlık Bakanlığı’nın,  meslek örgütünü tamamen dışlayarak ve mesleğin hassasiyetlerini göz ardı ederek  hazırladığı Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik,  dişhekimliği mesleğinin geleceğini tehdit etmektedir. Taslak metinde, yeni bir ADSM tipi tarif edilmekte ve bunların yapılanmasında  hekim dışı sermayenin  ortaklığı ile ağız diş sağlığı hizmetlerini özel muayenehanelerinde veren 15.000 dişhekiminin, gelecekte işçileşmesi ve taşeronların elinde mesleğin ticari veçheye dönüşmesi tehlikesi ortaya çıkmıştır.

Taslakta ayrıca ağız diş sağlığı hizmeti sunan birimlerin yeni deprem yönetmeliğine göre ruhsatlandırması koşulu getirilmekte, bu durum ülke gerçekleri ile bağdaşmadığı gibi bugün hizmet veren devlete ait sağlık kuruluşlarının çoğunun böyle bir uygunlu bulunmamaktadır. Ancak ve ne yazık ki Sayın Bakanın direktifine rağmen  taslak yönetmelik üzerinde bürokratlar tarafından meslek örgütü dışlanarak yapılan  çalışmalar sürdürülmektedir. 

TDB ve Dişhekimleri Odaları kuruluşundan itibaren hiç bir siyasi görüşün etkisinde kalmadan etik değerlere saygılı, bilimsel temelli ağız diş sağlığı hizmetlerini, toplum genelinde önceleyen politikaları savunmuş ve savunmaya da devam edecektir. 

Bilimsel Dişhekimliğinin kuruluşunun 106. yılında aynı heyecan, aynı gayret ve aynı idealler altında birleşen bizler; dişhekimliğinin gelişmesi ve siz meslektaşlarımızın  hak ettikleri yaşam standartları içerisinde toplumun saygın bireyleri olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Değerli Meslektaşımız,

TDB`nin uluslararası alanda da geliştirdiği somut işbirlikleri, başarılı organizasyonlar ve dünya ile pozitif ilişkileri, mesleğimizin politikalarında örgüt olarak da doğru yerde olduğumuzun en önemli kanıtıdır.

Gönüllülük esası içerisinde çalışmaya devam eden Oda Yönetimlerinde görev alan arkadaşlarımızın ve siz değerli meslektaşlarımızın  emeği, gücü ve katkısı ile dişhekimliği mesleğinin, gelişerek ileri nesillere taşınacağına olan umudumuzu sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyoruz.

Bu vesileyle başta siz değerli meslektaşlarımız olmak üzere halkımızın ve tüm dişhekimliği ailesinin, Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını ve Dişhekimliği Gününü saygı ve sevgiyle kutluyor, esenlikler diliyoruz.  

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ YÖNETİM KURULU