Tedavi Ücretlerini Kendi Ceplerinden Karşılıyorlar

Aug 22, 2014 - 16:16
Oct 3, 2023 - 23:34
 0  70
Tedavi Ücretlerini Kendi Ceplerinden Karşılıyorlar

Dernek yöneticileri, yıllık yaklaşık 50 bin lira tutan giderlerinin yarısını ceplerinden ödediklerini belirtiyor. Ayrıca yöneticiler, insanların engellileri yeteri derecede anlayamadıklarından dert yanıyor. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ege Ağız ve Diş Sağlığı ile Diş Hekimleri Derneği'nin Başkanı Dr. Süleyman Çoşkun, gittikleri yerlerde çoşkuyla karşılandıklarını belirterek, hastaların tedavisini gerçekleştirdikten sonra mutluluk duyduklarını belirtti. Engellilerin ve yoksul çocukların dişlerini fırçalamayı bilmediklerini söyleyen Çoşkun, " Yıllık masraflarımız 50 bin lira. Üyelerimizden paralar topluyoruz ancak şuana kadar derneğimizin kasasında yalnız bin lira bulunmakta. Gittiğimiz yerlerde giderlerimizi eksiksiz karşılayan belediyeler ve kaymakamlıklar bulunuyor. Ancak karşılayamayanlar da bulunuyor. Malzemelerin ücretlerini cebimizden karşılıyoruz" dedi.
 
ULUDERE'DEN KIBRIS'A ENGELLİ ÇOCUKLARA ULAŞIYORLAR
 
Yol ve yemek maliyetinin de ceplerinden karşılamak zorunda kaldığı zamanların olduğunu söyleyen Coşkun,"50 bin lira giderin yarısına yakını cebimizden çıkıyor. Senede 10 yere gidiyoruz. Sponsorumuz olsa Türkiye'de tedavi olamayan tek bir engelli ve yoksul çocuk bırakmayız. Uludere'den, Kıbrıs'a, Batman'dan Sırbistan Novi Pazar'a kadar pek çok yere gittik. Davet edildiğimiz ve bizlere ihtiyaç duyulan her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz.İhtiyacı olan belde olduğunu duyduğumuzda imkanımızın yettiği şekilde gidiyoruz. 50 bin lira yıllık giderimizi toplamada zorluk çekiyoruz. Büyük bir şirket için bunlar para değil. Gider olarak bile gösterilebilir. Bu sene banka hesabımız üstünden bin liralık bağış parası topladık. İlgisizlik bizleri çok üzüyor" diye konuştu.
 
"GEZİCİ POLİKLİNİĞİ OLUŞTURDUK"
 
Derneğin kurucusu ve başkan yardımcısı Prof. Dr Ertuğrul Sabah ise  "Bizler yalnızca örnek çalışmalarla, bu tür uygulamaların belirli bir yöntem içerisinde, yapılabileceğini, gönüllü diş hekimi meslektaşlarımızın ülkemizin her köşesinde kutsal amaçlarla bir araya gelebileceğini göstermeyi hedefliyoruz. Bu konuda da yeterli alt yapıya, bilgi, deneyim ve görgüye ulaştığımız düşüncesindeyiz. Diş hekimlerinin imeceyle bir araya getirdikleri, alet ve sarf malzemeleriyle, yedi adet tedavi ve altı adet eğitim birimli gezici diş hekimliği (sahra) polikliniğini oluşturduk" diye konuştu.