Bakan Özlü'den 'Yerli Otomobil' Açıklaması

Ahmet HAKAN · 5 Şubat 2017· 65 görüntülenme
Bakan Özlü'den 'Yerli Otomobil' Açıklaması
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "(Yerli otomobil )Otomobil konusu ticari bir konudur. Şirketlerimizle görüşüyoruz. Bundan sonraki süreçte otomobil projemizi ticari şirketlerimizin, Türkiye'deki büyük şirketlerimizin iş birliği yaptığı bir model ile sürdüreceğiz. Onların öncülüğünde ama desteklediği bir model ile sürdüreceğiz. Çalışmalar iyi gidiyor. " Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin Antarktika'da bir bilim üssü kuracağını belirterek, "İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ve diğer üniversitelerimizden araştırmacı hocalarımızı Antartika'ya göndereceğiz. Türkiye'nin Antarktika'da bir bilim üssü olacak. Çünkü bizden başka ülkeler de orada bu konuda çalışıyor." dedi. Özlü, Düzce'de kurulması planlanan Bilim ve Teknoloji Merkezi için Düzce Valiliği tarafından önerilen bölgelerde incelemelerde bulundu. TÜRKİYE ANTARTİKA'DA BİLİM ÜSSÜ KURACAK İncelemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özlü, Türkiye'nin Antarktika'ya bir bilim üssü kuracağını belirterek, "Bölgede barış için bilimi öne çıkaracağız." ifadesini kullandı. Bakan Özlü, "Kurulması planlanan üsle ilgili çalışmalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Bakanlığı'na verildi. Biz ön çalışma yaptık. Bu çalışmaya göre, Antarktika'da mevsim buradakinin tam tersi durumda. Antarktika'da yaz olduğu dönemde yani 15 Kasım- 15 Şubat orada yaz mevsimi yaşanıyor. Bu dönemde oraya bir heyet, bilim grubu göndereceğiz. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ve diğer üniversitelerimizden araştırmacı hocalarımızı Antarktika'ya göndereceğiz. Türkiye'nin Antarktika'da bir bilim üssü olacak. Çünkü bizden başka ülkeler de orada çalışıyor." diye konuştu. Piri Reis'in haritasında Antarktika'nın tam olarak gösterildiğine vurgu yapan Özlü, "Antarktika Bölgesi'nin olduğu işaretleri var. Bunu da bir harita yaptırıyoruz, güzel bir harita yaptırarak Antarktika'da hak iddia eden ülkelerin belgelerinin sunulduğu müzede bu haritayı sergileyeceğiz. Biz de orada hak iddia ediyoruz çünkü en önce Antarktika denen bir yer olduğunu Piri Reis Haritası'nda işaret ediyoruz. Böyle bir yer var diye işaret ediyor."
YERLİ OTOMOBİL ÇALIŞMALARI Özlü, yerli otomobil konusuyla ilgili soru üzerine, "Bu otomobil konusu ticari bir konudur. Şirketlerimizle görüşüyoruz. Bundan sonraki süreçte otomobil projemizi ticari şirketlerimizin, Türkiye'deki büyük şirketlerimizin iş birliği yaptığı bir model ile sürdüreceğiz. Onların öncülüğünde ama desteklediği bir model ile sürdüreceğiz. Çalışmalar iyi gidiyor. " değerlendirmesinde bulundu.
Paylaş:

İlgili Haberler

Otomobil, 4 kişinin bindiği motosiklete çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
Türkiye Gündemi

Otomobil, 4 kişinin bindiği motosiklete çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Aksaray'da otomobil, Afganistan uyruklu aileden 4 kişinin bindiği motosiklete arkadan çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaşamı yitirdi, eşi ve 2 oğlu yaralandı.Kaza, gece saatlerinde Aksaray- Konya karayolunun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Afganistan uyruklu Mohammad Namaz Özbek (34) yönetimindeki motosiklete arkadan gelen ve plakası belirlenemeyen otomobil çarpıp kaçtı. Kazada sürücü Mohammad Namaz Özbek ile motosikletteki eşi Meryem Özbek (32) ve çocukları Ümit Özbek (5) ile Resul Özbek (8) yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Mohammad Namaz Özbek,  doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Tedaviye alınan 3 yaralıdan Meryem Özbek’in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma, kaçan otomobil sürücüsünü yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

31 Ağustos 2024

Otomobil, 4 kişinin bindiği motosiklete çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
Park ettiği hafif ticari aracın üzerine 1 dakika sonra balkon göçtü
Türkiye Gündemi

Park ettiği hafif ticari aracın üzerine 1 dakika sonra balkon göçtü

Mersin'de Mustafa Köken’in oğlundan emanet aldığı ve park ettiği hafif ticari aracın üzerine 1 dakika sonra balkon göçtü. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda araç ağır hasar alırken, Köken, masraflarının karşılanması için ev sahibinden şikayetçi oldu.Mersin'in Erdemli ilçesinde Çiftçi Mehmet Köken, oğlundan emanet aldığı hafif ticari aracı ile kız kardeşini ziyaret için geldiği mahallede aracı iki katlı evin önüne park etti. Yaklaşık 1 dakika sonra evin balkonu aracın üzerine göçtü. Hafif ticari araç ağır hasar alırken, olay anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.  Aracın masrafları için ev sahibinden şikayetçi olduğunu belirten Mustafa Köken, "Oğlum geçtiğimiz aylarda bir araba aldı. Kendisi uzman çavuş olduğu için gittiği yere arabayı götürmek istemedi. Ben de oğlum aracı bırakmasını istedim ve bıraktı. Öğleden sonra kız kardeşime ziyarete gittim. Aracı hemen yan taraftaki binanın yanına durdurdum. Araçtan indim ve ilerlerken aracımın üzerine balkon göçtü. Şok oldum. Aracı park ederken de yanından çocuklar geçti. Çok şükür ne çocuklara ne de bana bir şey olmadı. Aracımız kullanılamaz hale geldi. Aracımın masraflarının karşılanması için ev sahibinden şikayetçi oldum" dedi. Olayla ilgili başlatılan inceleme sürdürülüyor.

31 Ağustos 2024

Park ettiği hafif ticari aracın üzerine 1 dakika sonra balkon göçtü
Namaz kılmak için çıktığı kıraathanenin asma katı çöktü
Türkiye Gündemi

Namaz kılmak için çıktığı kıraathanenin asma katı çöktü

Kocaeli'de Mehmet Velioğlu, namaz kılmak için çıktığı kıraathanenin asma katının çökmesi sonucu boşluğa düşerek yaralandı.Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Güney Mahallesi Hicret Caddesi’ndeki bir kıraathanede meydana geldi. Kıraathanede vakit geçiren Mehmet Velioğlu, namaz kılmak için asma kata çıktı. Özel bir hastanede çalışan Velioğlu, namaz kıldığı sırada asma kattaki ahşap zemin çöktü. Kıraathanenin alt katına düşen Velioğlu yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kaburgalarında kırık olduğu öğrenilen Velioğlu, sağlık ekibinin ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kıraathane sahibi, asma katın normalde kapalı olduğunu, yalnızca namaz kılmak için kullanıldığını söyledi.

31 Ağustos 2024

Namaz kılmak için çıktığı kıraathanenin asma katı çöktü

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.

Yorum yaz

Yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.