Türkiye'de Görülmesi Gereken 50 Yer (1. Bölüm)

Jul 8, 2017 - 14:05
Sep 27, 2023 - 17:18
 0  79
Türkiye'de Görülmesi Gereken 50 Yer (1. Bölüm)
Yaz aylarının gelmesiyle yıllık izinler kullanılmaya başlandı. Sizler için Türkiye'de görülmesi gereken 50 yeri derledik. Dev heykeller mekanı Nemrut Turkiyedegorulmesigereken50yer37.jpg Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan ve içinde Kommagene Krallığı'nın antik kentini barındıran milli park içerisinde, aslan ve kartal heykellerinin arasinda 7 metreye varan dev heykeller bulunuyor. Bölge, tarih meraklıları için ideal.
Doğayla iç içe bir kasaba Turkiyedegorulmesigereken50yer39.jpg Karadeniz'in şirin kasabalarindan olan Amasra, sakin bir tatil isteyenler için ideal bir mekan. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, kalesi, müzesi ve Cenova şatosuyla tarihi bir tur da yapabilirsiniz.
Amasya'nin nehir guzelleri Turkiyedegorulmesigereken50yer41.jpg Bir İç Anadolu şehrinde de sizi şaşırtacak şeyler olabilir. Şehrin merkezinden geçen Yeşilırmak'ın kenarında sıralanan ve geleneksel Osmanlı evinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan Amasya evleri bu şehri görmek için iyi bir neden.
Tarih ve gizemi birlikte gorun Turkiyedegorulmesigereken50yer43.jpg Likya, Roma ve Bizans uygarlıklarından kalan tarihi yapıları olan Olimpos'ta hem doğal hem gizemli bir tatil geçirebilirsiniz. Cirali'da 3 bin yıldır yanan ateşi görebilir, dünyanin en güzel kumsallarından birinde denize girebilirsiniz.
Balıklar ve kuşlarla beraber Turkiyedegorulmesigereken50yer45.jpg Bursa'ya 34 km uzaklıktaki Uluabat Gölu, yapısı itibarıyla değişik türden yüzbinlerce su kuşuna beslenme ve barınma olanağı sağlıyor. Su içinde yaşayan canlılar için de zengin bir yapıya sahip gölde 21 çeşit balık bulunuyor.
Şirince: Ege'de bir Rum köyü Turkiyedegorulmesigereken50yer47.jpg İzmir'in Efes harabeleriyle ünlü Selçuk ilçesinin 8 km. doğusunda üzüm bağlari, şeftali bahçeleri ve zeytinliklerle çevrili tarihi bir Rum koyu Şirince. Burada yapılan Şirince evleri de 19. yuzyıl Anadolu mimarisini yansıtıyor.
İstanbul'a nefes aldıran yerler Turkiyedegorulmesigereken50yer35.jpg İstanbul'da yaşıyorsanız yakın yerlere kaçmak istersiniz. İşte; tarihi Polonezkoy, iki akarsu arasında kalan şirin mekan Ağva veya İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakası Karadeniz girişinde yer alan Anadolu Feneri önerebileceğimiz mekanlar.
Osmanlı köyü Cumalikızık Turkiyedegorulmesigereken50yer31.jpg Bursa'ya 2 km. uzaklıktakı Cumalikızık, Orhangazi'nin Bursa'ya girmeden önce yaptırdığı köylerden biri. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin verildiği evlerden oluşan köye giderseniz, dar sokaklardan akan sular sizi karşılayacak
Hem kaplıcası hem yeşili Turkiyedegorulmesigereken50yer27.jpg Tatilde herkes farklı yerleri tercih eder. Eğer kaplıca seçeneğinden yanaysanız, İnegöl'e 27 km. uzaklıktaki Oylat Kaplıcaları'nı tercih edebilirsiniz. Orman içindeki mekan, size hem yeşilin en güzelini hem de şifalı sularını sunuyor.
Ege'nin ikiz kardeşleri Turkiyedegorulmesigereken50yer25.jpg Kaleköy'de Türkiye'nin en son günbatımını yaşamak, Zeytinli'de dibek kahvesi içmek ve Hristo'nun tatlılarını yemek isterseniz Gökçeada'ya yelken açın. Rum köylerini tek tek gezin. NOT: Yazı dizimiz devam edecektir.