Uzman Diş Tabiplerine Uzman Hekim Kadrosu Verilmiyor

Jan 11, 2014 - 10:46
Oct 4, 2023 - 06:34
 0  66
Uzman Diş Tabiplerine Uzman Hekim Kadrosu Verilmiyor

Uzman Tabiplerin unvan katsayısının (2,5) yarısından az olan 1,1 değeri ile elde edilen ek ödemeler ile gelir düzeyinde çok ciddi mağduriyet yaşayan Uzman diş tabipleri branşlarıyla ilgili tüm işlemleri özveriyle gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Ancak örneğin bir KBB uzmanı nasıl pratisyen tabip kadrosuyla görev yapamazsa veya atanamazsa, Uzman diş tabibi de görev yapamaz. Bu tıp etiğine de aykırıdır. Bu anlamda ciddi bir usulsüzlük işlenmektedir.

Bakanlığa yazılan dilekçelere verilen cevaplar çalışmalar devam etmektedir veya görevde yükseltme sınavına başvurulmalıdır şeklinde olup uzmanlara üvey evlat muamelesi yapılmaktadır.

Uzmanlık belgesi verilen bir uzman hekime nasıl görevde yükselme sınavına gir denilebilir bu anlaşılır bir şey değildir.

Bizler Tıp fakültelerinde verilen uzmanlık eğitimiyle aynı düzeyde eğitim alarak uzmanlıklarımızı kazandık. ADSM lerde uzman diş tabibi eksiği vardır. Kimse pratisyen kadrosuyla görev yapmak istemez. Neticede uzmanlık gerektiren işlemler bu kadar düşük puan ve katsayılarla daha ne kadar devam ettirilebilir bilemiyoruz.

Sağlıkta dönüşüm projesinin dışında tutulan uzmanlardan bu şartlar altında daha fazla görev yapmaları beklenmemelidir.

Bakanlığın Uzmanlık belgesi almış tüm Uzman diş tabiplerine çalıştıkları kurumlar içerisinde hiçbir ön koşul getirmeksizin yeni kadro ihdası yapması genel teammüller ve kanunlar çerçevesinde zaruridir.

*Kaynak: medimagazin.com.tr