Yakın Doğu Üniversitesi Öğrencileri Mağdur!

Jan 28, 2014 - 14:24
Oct 9, 2023 - 18:51
 0  88
Yakın Doğu Üniversitesi Öğrencileri Mağdur!

Döviz piyasalarında sterlin, dolar ve Euro’nun, TL karşısında ardı ardına rekor seviyelere yükselmesi sonrasında öğrencileri mağdur etmemek adına Yakın Doğu dışındaki üniversite ve özel okulların, dövizi sabitlemesi öğrencilere bir nebze de olsa rahat nefes aldırdı.


Döviz üzerinden işlem gören özel okullar ve üniversitelerden bazıları, belirli tarihler arasında ‘kuru sabitleme’ yolunu tercih ederken, YDÜ ve Yakın Doğu Koleji ise normal döviz kurları üzerinden işleme devam ediyor.


Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Yakın Doğu Koleji’nin hala dolar, sterlin ve euro üzerinde sabitleme yapmaması öğrenci ve ailelerde ciddi sıkıntılara neden oldu.
Dövizin sabitlenmemesi halinde okulu bırakmak zorunda kalacaklarını kaydeden YDÜ öğrencileri, her gün yükselmeye devam eden dövizin nerede duracağının belli olmamasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirtti ve YDÜ yönetimine eleştirilerde bulundu.


Öğrenciler tepkilerini sosyal medyaya taşıdı

Sosyal medyada ‘YDÜ Euro sabitlensin istiyor’ adıyla kurulan sayfada, “YDÜ öğrencileri mağduriyetlerini dile getiriyor, Euro’nun sabitlenmesini istiyor ve mücadeleye devam ediyor” deniliyor.
Konuyla ilgili Kıbrıs Ada Haber‘e konuşan YDÜ Genel Sekreteri Yeter Tabur, YDÜ Mütevelli Heyeti’nin konuyu değerlendirdiğini, ancak şuana kadar atılmış bir adım olmadığını kaydetti.
Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu’nun gündemindeki konulardan biri olduğunu kaydeden Tabur, dövizin nerede duracağının belli olmadığını, bu nedenle sabitleme yapılamadığını savundu.
Tabur, henüz değerlendirmelerin sürmesi nedeniyle kesin olmamakla birlikte, 20 Şubat’ta başlayacak olan yeni dönem öncesinde sabitleme yapılabileceğini belirtti.
Ancak geçtiğimiz günlerde YDÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Şenol Bektaş yaptığı açıklamada “Dövizin yükselmesi nedeniyle öğrencilerin şikayette bulunduğu ancak tek taraflı ekonomiye müdahale edilemeyeceği için döviz kurunda sabitleme yapamayacaklarını açıklamıştı.
YDÜ öğrencileri, üniversite yönetimini kınamak ve tepkilerini ortaya koymak için 10 Ocak’ta etkinlik düzenleyerek Rektörlük binasına yürüyüş gerçekleştirmişti.
‘YDÜ Euro’nun sabitlenmesini istiyor’ eylemi sonuç vermemiş ve üniversite yönetimi tarafından adım atılmamıştı.

*Kaynak: Kıbrıs Ada Haber