YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Adada İlk Ortognatik Cerrahi Operasyonunu Gerçekleştirdi

Jan 27, 2014 - 14:59
Oct 7, 2023 - 23:06
 0  67
YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Adada İlk Ortognatik Cerrahi Operasyonunu Gerçekleştirdi

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre operasyon öncesi basına açıklamalarda bulunan YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Prof.Dr. Hikmet Solak , Operasyonu gerçekleştirecek olan Diş Hekimliği Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğrt. Üy.Yrd.Doç.Dr.Lokman Onur Uyanık’ın Türkiye’de bu tür operasyonları başarıyla gerçekleştiren bir ekibin içinde yeraldığını ve burada da yetiştirdiği ekiple bu tür operasyonları yapmaya hazır olduklarını belirtti.^

PROF.DR. SOLAK: “BU TÜR OPERASYONLAR YÜKSEK DENEYİMLİ ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE YAPILABİLİR”

Prof.Dr.Solak, sadece yataklı servisi bulunan ve yüksek deneyimli büyük üniversite hastanelerinin imkanlarıyla yapılabilecek bu operasyonu KKTC’de gerçekleştirecek olmalarından dolayı büyük heyecan duyduklarını da vurguladı.

Prof.Dr. Solak, bu tür operasyonların büyüme ve gelişim çaginda tedavisi ihmal edilmiş veya tedavi imkanı bulamamış alt ve üst çene uyumsuzluklarında hazırlayıcı ortodontik tedaviyi takiben cerrahi olarak çenelerin birbirlerine uyumlandırılarak dişlerin,çenelerin ve dolayısıyla yüz profilinin yeniden fonksiyonel ve estetik biçimde yapılandırılması olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Solak, dolayısıyla operasyon öncesi ciddi bir ön tedavi ve hazırlık aşamasının 1 yıla yakın sürdüğünü, ardından gerçekleştirilecek operasyonda yüksek başarı beklediklerini vurguladı

OPERASYONU 6 KİŞİLİK EKİP YAPTI

YDÜ Hastanesi ‘nin donanımlı ameliyathanelerinde gerçekleştirilen operasyonun ardından açıklamada bulunan Yrd.Doç.Dr. Lokman Onur UYANIK, operasyonun yaklaşık 3 saat sürdüğünü ve Dr. Aysa AYALI, Dr. Oğuz BUHARA , Dt. Kani BİLGİNAYLAR ,Dt. Gökçe SAVTEKİN ve Dt. Umay KELAHMET'ten oluşan 6 kişilik bir cerrahi ekiple başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hastanın şu an itibariyle gayet iyi olduğunu ,çene operasyonun ardından beslenme ve ağız bakımı eğitimlerini tamamladıktan sonra yapılacak genel kontrolün ardından 2-3 gün sonra taburcu edilebileceğini ,bu tür vakalarda hastaların normal çene ve çiğneme fonksiyonlarına yaklaşik 3 aylık bir sürecin ardından kavuşabileceklerini söyledi.

*Kaynak: kibrispostasi.com