YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi 3. Dönem Mezunlarını Veriyor

Jun 16, 2014 - 19:41
Oct 7, 2023 - 23:58
 0  50
YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi 3. Dönem Mezunlarını Veriyor

Fakülte dekanı Prof. Dr. Mutahhar Ulusoy'un yaptığı açıklama ise şöyle;

"Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, kurulduğu 2007 yılından beri Kıbrıs'taki ilk ve tek Diş Hekimliği Fakültesi olmasının sorumluluğu ile her düzeyde etkin bir şekilde işlevlerini sürdürmekte olup, bu yıl 3.dönem mezunlarını verecek olmanın onur ve heyecanı içindedir.

Yakın Doğu Üniversitesi sağlık yerleşkesinin kamu sağlığı hizmetleri bağlamında önemli bir halkasını oluşturan fakültemizin klinik işlevlerinin mükemmeliyeti, ender kuruluşa verilen JCI (Joint Commission International) akreditasyon belgesiyle belgelenmiş bulunmaktadır . Lisans ve yüksek lisans (doktora) düzeylerindeki programlarımıza 2014-2015 akademik yılında mesleki ara elemanı yetiştirmeye yönelik Ağız ve Diş Sağlığı Ön Lisans programı da eklenmiştir.

Bu yıl 563 lisans öğrencisi fakültemizde eğitim gördü; bunların 54'ü Suriye’den ülkelerindeki savaş nedeniyle ayrılan öğrencilerdir. Geçtiğimiz 2 yılda 77 dişhekimi mezun verdik. Bu yıl 71 Türk, 11 Suriyeli olmak üzere 82 mezun vereceğiz.

Fakültemizi tercih eden öğrencilerimiz, Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu evrensel değerlerini teneffüs edecekleri bir ortamda olmanın haklı gururunu taşımaktadırlar; hepsini fakültem adına kutluyor, esenlikler diliyorum" dedi.