2015 DUS Mahkeme Süreci Ne Durumda?

Oct 28, 2015 - 15:43
Oct 8, 2023 - 05:21
 0  222
2015 DUS Mahkeme Süreci Ne Durumda?

Bilindiği üzere 2015 DUS mahkeme süreci nedeniyle açıklanmamıştı. Mahkeme süreci ile ilgili edindiğimiz bilgileri sizinle paylaşmak istedik.

Kaç Soru Hatalı, Kaç Soruya İtiraz Edildi?

2015 Dus'ta hatalı olarak tespit edilen ve de mahkemeye verilen 3 adet soru bulunmaktadır. Bunlardan ilki Travma Şiddeti ile ilgili bir sıralama sorusu. ÖSYM yönetim kurulu mahkemeye sunduğu belgelerde bu soruyu iptal ettiğini bildirdi. İkinci soru ise Midazolam ile ilgili antegrat, retrograt amnezi içeren bir soru. ÖSYM yönetim kurulu sunduğu belgelerde bunu da iptal ettiğini bildirdi. Üçüncü soru ise germinasyon ile ilgili bir soru. ÖSYM yönetim kurulu bu sorunun iptal edilmesini uygun bulmadı ve bu soruyu iptal etmedi.

Dava Ne Durumda?

ÖSYM'nin iptal etmediği bir soru bulunduğundan davanın TUS'a göre daha kısa süreceğini düşünmekteyiz. İptal edilmeyen soru ile ilgili mahkemece bilirkişi ataması da yapıldı. Şu an bilirkişi araştırması yapılmaktadır.

Süreç Ne Kadar Sürer?

Dava sürecinde bir tane iptal edilmeyen soru olduğu için ve bu soruyla ilgili de bilirkişi ataması yapıldığı için davanın 15-20 gün içerisinde sonuçlanması beklenmektedir.

Sınav Ne Zaman Açıklanır?

ÖSYM'nin dava sonuçlandıktan sonraki tavrı sınavın açıklanma zamanı ile ilgili temeli oluşturmaktadır. Eğer ÖSYM 2015 DUS sonuçlarının açıklanması için TUS davasının bitmesini beklerse süreç epeyce uzayabilir. Bilindiği üzere bu zamana kadar TUS ve DUS hep birlikte açıklandı. Fakat ÖSYM dava bitiminde 2015 DUS sonuçlarını açıklarsa yaklaşık 30 gün içerisinde sınav sonuçlarının açıklanması beklenmektedir.