Türk Tabipleri Birliği'nden ÖSYM'ye Çağrı

Oct 27, 2015 - 13:05
Oct 7, 2023 - 05:38
 0  151
Türk Tabipleri Birliği'nden ÖSYM'ye Çağrı

Bilindiği üzere 2015 TUS ve DUS sınavlarının üzerinden yaklaşık 40 gün geçmesine rağmen ÖSYM sınav sonuçlarını daha açıklamamış ve bu konu ile ilgili bir açıklama yapmıştı. ÖSYM'nin yapmış olduğu açıklama için tıklayınız.

Fakat ÖSYM'nin yapmış olduğu bu açıklama konu ile ilgili herhangi bir netlik kazandırmazken aynı zamanda bir çok hekimin kafasını da karıştırdı. Açıklamada dava süreci ile ilgili herhangi bir bilgilendirme bulunmazken dava süreci hakkında ya da ne kadar süreceği konusundaki belirsizlik bir çok hekimi endişelendirmektedir.

Konu ile ilgili Türk Tabipleri Birliği sınavı giren hekimler adına ÖSYM'ye bugün bir yazı gönderdi. Türk Tabipleri Birliği'nin yapmış olduğu çağrı;

ÖSYM’ye çağrı: TUS sonuçlarını açıklayın

20 Eylül’de yapılan TUS sonuçları hala açıklanmadı. ÖSYM bu durumun gerekçesi olarak sınava karşı açılan davaları gösteriyor. Ancak ne davaların sayısını biliyoruz ne de aşamasını. İdari Yargılama Usul Yasasında merkezi sınavlarla ilgili açılan davaların yaklaşık 30-40 günde tamamlanabilmesini sağlayacak özel düzenleme de yapılmıştı. Buna karşın söz konusu davalar sebebiyle yaklaşık 40 gündür sınav sonuçlarının açıklanmaması bir yandan hekimlerin yaşamlarını düzenlemelerini engellemekte diğer yandan eğitim kliniklerinde asistan eğitimi ve hizmet sunumunda önemli sorunların ortaya çıkması riskini yaratmaktadır.
 
Türk Tabipleri Birliği, ÖSYM’ye gönderdiği yazı ile bu durumun yarattığı sorunları ifade ederek, sınav sonucunun bir an önce açıklanmasını talep etmiştir.