6.2 Milyar Cep Telefonuna Karşılık 4.3 Milyar Diş Fırçası!

Mar 22, 2015 - 12:54
Sep 28, 2023 - 01:50
 0  71
6.2 Milyar Cep Telefonuna Karşılık 4.3 Milyar Diş Fırçası!

Amerikan Time dergisinin 2013’te “dünyada yılın en etkili 100 insanı” listesinde yer verdiği Cohen, Condoleezza Rice ve Hillary Clinton’un dışişleri bakanlıkları döneminde her ikisine de danışmanlık yapmış; İran, Suriye ve Lübnan’dan Afganistan, Pakistan ve pek çok Afrika ülkesine uzanan geniş bir coğrafyada, 87 ülkede araştırmacı olarak bulunmuş parlak bir beyin. Dünyada ne olup bittiğini çok yakından izliyor. Arap Baharı’nı aylar öncesinden ilk öngörenlerden... Google’ın kurucusu Eric Schmidt’le birlikte yazdıkları “Yeni Dijital Çağ” adlı kitapta internetin yaygınlaşmasıyla nasıl bir dünyanın ortaya çıkacağını anlatıyorlar.

Meral Tamer'in Milliyet'te kaleme aldığı konunun en ilgi çekici yanı ise Cohen'in yaptığı araştırmalardan birinin sonucuydu. Teknolojinin insanlar için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan araştırma sonucu ise şöyle;

- Dünyada 6.2 milyar cep telefonuna karşılık 4.3 milyar diş fırçası kullanılıyor. Diş fırçası cep telefonuna göre çok daha ucuz ve kolay erişilebilir; ancak insanlar artık teknolojik aletleri sağlıklı yaşamaya tercih ediyor.