"Diazem" İçin Soru Önergesi

Feb 2, 2015 - 20:03
Sep 28, 2023 - 05:26
 0  70
"Diazem" İçin Soru Önergesi

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmeliğin, sağlık kuruluşlarında acil müdahale için gerekli olan ilaç ve malzemeler arasında yer alan  “Diazem” isimli ilacın temini ve bulundurulması konusunda dişhekimlerinin yaşadığı sıkıntılara ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Dişhekimi Kadir Gökmen Öğüt tarafından Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu`nun cevaplandırması için bir soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için, gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Kadir Gökmen ÖĞÜT

İstanbul Milletvekili

14.10.1999 tarih ve 23846 sayılı Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik gereği,  dişhekimleri acil müdahale çantasında "Diazem" ilacını bulundurmak zorundadır. Ne var ki ilaç yeşil reçeteyle satıldığı için temininde dişhekimleri sıkıntı yaşamakta, sağlık müdürlüğü yetkililerince yapılan denetimlerde de ilacın eksik olması halinde dişhekimleri muayenehanelerinin 10 gün kapanmasına kadar varan cezai yaptırımlarla karşılaşmaktadır.

Bu bağlamda;

1) Söz konusu mağduriyetle ilgili Bakanlığınıza yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığı doğru mudur; doğru ise gerekçesi nedir?

2) Dişhekimlerine "Diazem" bulundurmadıkları için bugüne kadar kaç kere cezai yaptırım uygulanmıştır?

3) Sorunun çözümü noktasında söz konusu ilacın Dişhekimleri Odalarına zimmetli olarak verilmesi düşünülmekte midir?


Soru önergesine Sayın Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu tarafından verilen cevap için tıklayınız…

 

*Kaynak: TDB