"Diş Hekimliği Fakültesini Faaliyete Geçirin"

Apr 29, 2015 - 14:26
Sep 28, 2023 - 01:17
 0  98
"Diş Hekimliği Fakültesini Faaliyete Geçirin"

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, görevine yeni başlayan Ulcay'ı makamında ziyaret eden Karaloğlu, onu tebrik etti.

Yeni yönetimin yeni bir başlangıç, yeni bir heyecan getirdiğini belirten Karaloğlu, "Yeni yönetim şehrimize de hayırlı olsun. UÜ, şehrin en köklü üniversitesi, Bursa için de çok önemli. Bu şehrin sorunlarına çözüm ararken bu üniversiteyi bir çözüm ortağı olarak görüyor ve bilgi birikiminden yararlanmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Ulcay da üniversitenin şehirle ilişkisini sadece üniversite-sanayi ilişkisi olarak görmediklerini, nüfusun önemli bir kesimini oluşturan diğer katmanlarını da esas aldıklarını vurguladı.

Bir üniversitenin, şehirle bütünleştiği takdirde görevini yapmış olacağına değinen Ulcay, "Bütün fakültelerimizi, ilgili paydaşlarla buluşturup bu şehir için, bu ülke için çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Karaloğlu, "Van'da bile 2010 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesi, iki yıl sonra öğrenci almaya başladı. Bundan sonra yer, kaynak mazereti duymak istemiyorum. Kamuda bina ve personel ihtiyacı bitmez. Mevcut binalar efektif kullanılarak yer sorunu çözülebilir. Yazık, keşke şimdiye kadar kurulmuş olsaydı." dedi.

Ulcay'dan, fakülteyi faaliyete geçirmesini isteyen Karaloğlu, "Hocam, Diş Hekimliği Fakültesi ellerinizden öper" diyerek espri yaptı.