Genç Diş Hekimine Uluslararası Ödül

Oct 27, 2015 - 10:41
Sep 27, 2023 - 13:11
 0  52
Genç Diş Hekimine Uluslararası Ödül

2-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Genç Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği tarafından Levent'te Wyndham Grand Otel'de gerçekleştirilen 19. Uluslararası Estetik Diş Hekimliği kongresinde "Genç EDAD Bilimsel Araştırmalar Yarışması" düzenledi.

Diş Hekimliği Fakültesi lisans ve doktora öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Alper Çağlayan Sarraf, "Mandibular Kanalın Panoramik Röntgen Ve Dental Volümetrik Tomografi İle Karşılaştırmalı Değerlendirmesi" projesiyle 2'incilik ödülünün sahibi oldu.

Gerçekleştirilen yarışmaya İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elçin Bedeloğlu danışmanlığında katılan Alper Çağlayan ödül aldığı projesinden şöyle bahsetti: "Alt çenemizde önemli sinirlerin geçtiği "kanallar" bulunur. Tüm cerrahi işlemlerde bu sinirlere dikkat etmek gerekir ancak sinirler her bireyde farklı bir seyirle çene boyunca ilerler. Böyle durumlarda hekim sinire dikkat etmezse geçici veya kalıcı sinir hasarları (uyuşukluk) oluşabilir. Hekimler sadece panoramik röntgen alarak sinirin yerine ve seyrine bakarlarsa yanılabilirler. Üç boyutlu görüntüleme ile sinirin içinde bulunan kanalın yükseklik ve genişliğini tespit etmeleri gerekir. Yaptığımız projeyle, kanalın yükseklik ve genişliğini tespit ederek sonuçların klinik açıdan önemini vurgulayabilmeyi amaçladık."

Ödülün sahibi genç diş hekimi Alper Çağlayan Sarraf, yaptıkları çalışma ile hastalara Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı kapsamında yapılan implant, gömülü diş çekimi, ortognatik cerrahi ve anestezi gibi işlemlerde istenmeyen durumların ortaya çıkmasını en aza indirmek için bu çalışmanın klinik açıdan oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.